Spring naar de content

Fittie: 'Clown' Richard de Mos vs. de wereld

Het Haagse raadslid Richard de Mos (Groep De Mos) heeft het niet makkelijk. In z'n eentje moet hij het opnemen tegen partijen die hem beschuldigen van geldverspilling en luiheid.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De ex-PVV'er hoopt vijf tot tien zetels te scoren bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, maar ligt binnen de gemeenteraad vooral onder vuur. Hij wordt door andere politieke partijen keer op keer beschuldigd van het verspillen van belastinggeld. Omroep West berekende dat De Mos het Haagse College nogal wat kost met zijn forse aantal schriftelijke vragen: 87 tot nu toe, á 577 euro per vraag.

Op de Bahama's
En dat is niet het enige: De Mos wordt de laatste weken door collegepartijen PvdA en CDA frontaal aangevallen. Hij heeft kennelijk kwaad bloed gezet bij zijn collega-raadsleden, want PvdA-raadslid Gerard Verspuij vindt het niet kunnen dat De Mos heeft beweerd dat hij wél doorwerkt in de vakantie, terwijl de rest van de raadsleden op de Bahama's zouden liggen. De PvdA'er vindt dat niet alle kwesties door schriftelijke vragen hoeven te worden aangekaart. "Je kunt ook heel goed achter de schermen dingen regelen, problemen oplossen."

De Mos is een clown
Maar dat is nog niet alles. Het CDA gaat nog een flinke stap verder in de kritiek op De Mos. Zo zou de voormalig PVV'er lui zijn en onzin verkopen'. Sterker nog: De Mos is een 'clown'. Dat soort schuttingtaal verwacht je niet van het CDA, maar CDA-fractievoorzitter Gert-Jan Bakker is bloedserieus in een weblog op de site van CDA Den Haag: "De Mos verkoopt onzin. Richting media en mede-raadsleden is het misschien nog niet eens zo erg om een clown in de buurt te hebben. Voor de bewoners van Den Haag des te erger. Raadslid de Mos lost geen problemen op maar wil alleen maar in de aandacht staan."

Het gaat hard tegen hard in Den Haag. Dat wordt nog heel spannend in 2014, daar achter de duinen.

Onderwerpen