Spring naar de content

Wetenschap: meer seks is meer geld verdienen

Nee, het is geen algemene wijsheid van iemand uit de prostitutiewereld, maar het is keiharde wetenschap. Wie minstens vier keer per week seks heeft, verdient meer knaken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Uit een Britse studie van econoom Nick Drydakis (van de Anglia Ruskin-universiteit in Cambridge) blijkt dat er een verband bestaat tussen het hebben van meer seks en het verdienen van hogere salarissen, in welk vakgebied dan ook. Dat klinkt wel heel makkelijk.

De Belgische site Knack schrijft dat de econoom de data heeft bestudeerd van 7500 Griekse huishoudens die een jaar lang werden gevolgd. Daaruit blijkt onomstotelijk: wie vier of meer keer per week seks heeft, zit duidelijk beter in de slappe was dan de mensen die niet zo vaak seks hebben.

Maar – zoals wel vaker het geval is met studies en verbanden die vervolgens worden gelegd – betekent dat niet per se dat je door meer seks te hebben automatisch meer geld gaat verdienen. Volgens de econoom kan het namelijk ook zo zijn dat wie meer geld verdient, gewoon meer seks heeft. De reden laat zich raden: iemand met een flink salarisstrookje en dus meer knaken in zijn portemonnee wordt aantrekkelijker gevonden en geniet meer aanzien binnen bepaalde kringen.

Dat brengt ons op de klassieke eeuwenoude vraag: wie was er eerder? De kip of het ei? Hoe het ook zij, met een jeugdwerkloosheid van 64,2 procent in Griekenland is elke investering in je toekomst er één. Het houdt je van de straat en baat het niet dan schaadt het niet, willen we maar zeggen.