Spring naar de content

Sylvie van der Vaart blijkt de ideale vrouw

Lieve Sylvie,

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dries Muus

Jouw Franse ex-scharrel deed deze week een paar onthullingen. Je zou een ramp zijn in de keuken, een drama in het huishouden, en je schijnt ‘leeg’ te zijn en ‘triest’. Stond allemaal in De Telegraaf, dus het is waar.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Elke onthulling nam me meer voor je in. Toen ik las dat je ‘nergens in geïnteresseerd’ bent, kreeg ik het warm. Toen ik las dat je in slaap valt in de opera, verscheen er een lach op mijn gezicht die er voorlopig niet meer af gaat.

Ik geef toe: er zijn dagen dat ik de roddelstukken oversla. Maar het was lang geleden dat ik je zo prominent in beeld zag. Het was vooral veel Rafael en Sabia de laatste tijd. Hun geluk is ze gegund, maar je wordt er ook een beetje moe van. Die stralende hoofden.
Het pleit voor jou dat je geen modder gooit. Kan je Franse ex Guillaume Zarka een voorbeeld aan nemen.
‘Na twee minuten ging ze mee naar huis’, zeurde de rijke zakenman. ‘We kenden elkaars namen niet eens.’

Alsof jij hem dwóng naar zijn huis te gaan! Alsof hij zei, toen jullie die club uitliepen: pardon, maar dit gaat me te snel. Misschien kunnen we eerst een keer koffie drinken. Elkaar wat beter leren kennen. Heb je eigenlijk broertjes of zusjes?

Guillaumes aanval komt nogal gefrustreerd over. Het klinkt als een pre-emptive strike. Hij weet dat je over gênante informatie beschikt. Hij wil jouw onthullingen vóór zijn. Hij beseft niet dat je daar te veel klasse voor hebt. Klasse heeft niks te maken met wel of niet meteen met iemand mee naar huis gaan. En al helemaal niet met liefde voor de opera.

Dat je in de opera in slaap valt, lijkt me heel verstandig. Als je zo druk bent als jij, moet je elke kans grijpen. Puccini of geen Puccini op de achtergrond. Sowieso heb ik een groot zwak voor mensen die in het openbaar in slaap vallen.

Guillaume klaagde dus ook dat je een ramp bent in de keuken. Voor een succesvolle zakenman vind ik dit een nogal burgerlijk verwijt. Dan huur je toch een chef in? Wat, zijn er geen goede cateraars in Parijs? Geen fatsoenlijke restaurants? Als hij ‘in de keuken staan’ zo belangrijk vindt – dan kookt die Franse lul toch lekker zélf?

Sylvie kan niks zonder haar assistent, ‘die haar complete huishouden runt’. Nog zo’n vreemd verwijt. Waar heb je anders assistenten voor?

Sylvie, ik kan óók niks. En al helemaal niet het huishouden runnen. Mijn grote probleem is dat ik me geen assistent kan veroorloven. Maar ik begin een oplossing te zien.

Ik zou maar één ding aan je veranderen. Wat me opvalt aan de foto’s van Sabia: ze is tamelijk vol. Staat haar goed. Eigenlijk wordt geen enkele vrouw mooier van een benig figuur (en van heel veel make-up). Misschien zou je wat meer moeten eten. En belangrijker, misschien is het tijd voor een ander soort man. Een man die net zo leeg en triest is als jij, bij wie je je ongeïnteresseerde, incapabele zelf kan zijn.

Laat eens wat horen, Sylvie. Ik weet nog wel wat opera’s waar je prima bij in slaap kunt vallen.

Liefs,

Dries