Fotografe Sabrina Gaudio is altijd On the Road

Nick Muller 24 aug 2013 Expo

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 30-jarige Sabrina Gaudio uit Roosendaal.

Sabrina Gaudio (Roosendaal, 1982) studeerde in 2010 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, als eerstegraads docent in de kunstvakken. Toch miste ze als docent het maken van kunst en is ze, naast docent Fotografie aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam, werkzaam als freelance fotograaf en reisjournalist.

Over haar werk
Hieronder treft u een selectie uit twee fotoseries: ‘Behind the horizon’ en ‘A Journey of a Thousand Miles.’ “De eerste fotoserie toont de nietigheid van de mens, maar houdt zich ook bezig met de vraag hoe wij omgaan met de wereld die ons omringt. De relatie tussen mens en natuur in deze hoedanigheid speelt een grote rol in mijn werk. Het gaat in op de constante behoefte van de mens om boven de natuur uit te stijgen, haar te controleren en in te richten, maar er tegelijkertijd deel van uit te willen maken.”

“‘A Journey of a Thousand Miles’ is een serie samengesteld uit beelden die ik gedurende zes jaar tijdens mijn wereldreizen heb vastgelegd. Het is geïnspireerd op een citaat uit het boek ‘On the Road’ van de Amerikaanse auteur Jack Kerouac, waarin hij op zeer poëtische wijze het gevoel van ontheemding, isolement en eenzaamheid beschrijft. ‘A Journey of a Thousand Miles’  vertaalt deze gevoelens, de lege hotelkamer, het weg zijn van huis en de constante zoektocht naar het onbekende.”

Meer werk van Sabrina Gaudio vindt u hier.

SabrinaGaudio_BTH_02SabrinaGaudio_BTH_04SabrinaGaudio_BTH_05SabrinaGaudio_BTH_06SabrinaGaudio_BTH_07SabrinaGaudio_BTH_08SabrinaGaudio_BTH_11SabrinaGaudio_BTH_12SabrinaGaudio_BTH_13

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook

Reageer op artikel:
Fotografe Sabrina Gaudio is altijd On the Road
Sluiten