Spring naar de content

John McCain pokert tijdens zitting over Syrië – en verliest

Terwijl er in de Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken werd gesproken over mogelijk militair ingrijpen in Syrië, speelde de Republikeinse senator John McCain een potje poker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Tijdens de hoorzitting lichtten de minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, en de minister van Defensie, Chuck Hagel, een mogelijk militair ingrijpen in Syrië toe. McCain (om in pokertermen te blijven: een belangrijk speler in deze zitting) duurde de drie uur durende nét iets te lang.

Een fotograaf van The Washington Post merkte op dat John McCain al geruime tijd bezig was met een potje poker op zijn iPhone. 'J's iPhone', zoals McCain's pokernaam luidt, was net bezig om tweehonderd fictieve dollars in te zetten toen de fotograaf hem betrapte.

McCain reageert heel laconiek op het voorval. Hij twittert: 'Wat een schandaal! Gesnapt bij het pokeren tijdens een senaatszitting van drie uur!' Om daaraan nog toe te voegen: 'Het ergste is dat ik verloren heb.' De NOS weet dat McCain later heeft toegegeven zich verveeld te hebben tijdens het debat en, tot zijn grote spijt, enkele duizende nepdollars te hebben verloren.