Spring naar de content

Een laatste groet van de zomer, door Renske Herder

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 27-jarige Renske Herder uit Kralendijk (Bonaire).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Renske Herder (Leeuwarden, 1986) studeerde Industrial Design Engineering aan de Universiteit van Twente. In 2010 studeerde ze af in de afstudeerrichting Design and Styling en op dit moment werkt ze een jaar als kunstenares op Bonaire. Waarom Bonaire? Omdat ze daar haar grote passie, kitesurfen, kan combineren met het maken van kunst.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over haar werk
“Mijn werk bevat meerdere thema’s. De zomer, het kitesurfen en weelderige haardossen zijn daar enkele van. Zelf ben ik een fanatieke kitesurfster én een kappersdochter, dus daar komt die voorliefde voor de fantasierijke haardossen vandaan. Ik zou mijn werk willen omschrijven als een mix van hippie-invloeden, pop-art en een beetje surf-art. Ik maak alleen kunst als ik daar zin in heb. Ik wil mezelf niets opleggen om te voorkomen dat het maken van kunst, en dus mijn leven, een sleur wordt.”

Meer werk van Renske Herder vindt u hier.

Goat Man
Goat Man
Going Out
Going Out
IJsje
IJsje
I Want To Be The Sun And The Sea
I Want To Be The Sun And The Sea
Kite Glide
Kite Glide
Lazy Me And A Palm Tree
Lazy Me And A Palm Tree
Miss Bonaire
Miss Bonaire
Schetsboek: Outofthewater
Schetsboek: Outofthewater
Surfgirl
Surfgirl
Zoutpannen
Zoutpannen

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——

  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen

  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller

  Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen