Spring naar de content

Vakantietrend: luxe, zon, zee, en GEEN kinderen

Stelt u zich eens voor: zonnen zonder nat gespetterd te worden; geen gejank op de achtergrond; geen woede-uitbarstingen aan een tafel naast je; geen zwakzinnig animatieteam. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marthe van Engen

Begrijp ons goed, wíj hebben niets tegen kinderen. Maar vele Nederlanders zien de kinderloze vakantie als een groot goed blijkens de ‘absoluut toenemende vraag’ naar dit type vakanties die reisorganisatie TUI Nederland meldt. Exacte cijfers mag het beursgenoteerde bedrijf niet noemen, maar woordvoerder Simone van den Berk meldt HP/De Tijd een forse stijging te zien in het aantal boekingen. ‘Daarnaast is ook bij reisbureaus meer vraag naar kinderloze vakanties’.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Voornamelijk kinderloze stellen
Adults only-vakanties, hotels waar kinderen verboden zijn, blijken al sinds de jaren ’90 te bestaan in de Caraïben. Inmiddels zijn de tripjes overgewaaid naar Europa. ‘Het zijn vooral koppels die zo’n reis boeken, maar een leeftijd valt er niet op te plakken’, constateert Pierre Fivet van Neckermann en Thomas Cook. Hij benadrukt wel dat het vrijwel altijd gaat om hotels in ‘de hogere prijsklasse’ met wellness als speerpunt. 

Volgens Van den Berk valt er wel degelijk een leeftijd te plakken op de koppels die een kinderloze vakantie boeken: ‘De nadruk ligt op kinderloze stellen. Oudere stellen kennen het reilen en zeilen met kinderen, en hebben er blijkbaar minder last van.’

Na Gay only en Adult only wachten wij alvast op Henk en Ingrid only en Fiat Multipla only. Leve de personalisatie!