Spring naar de content

Johan Derksen was ‘zevende keus’ voor eigen talkshow

Johan Derksen begint aan het tweede seizoen van zijn talkshow Derksen &…, waarmee hij de kijkcijfers van RTL7 uit het slop moet trekken. Na de mislukte talkshows van Wilfred Genee en Harry de Winter is de hoop gevestigd op de besnorde voetbalcommentator.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Derksen verbaast menig kijker door zijn ingetogen houding. “‘Ik heb in dit land het imago van een heel vervelende man die over alles en iedereen een mening heeft, die heel kritisch is”, zegt hij tegen het AD. “Maar in dit programma heb ik een hele andere rol. Niet die van dominante, brutale man aan tafel, maar die van gastheer die mensen aan het praten moet zien te krijgen. Mijn pedante meninkje is niet zo relevant.” Sterker nog: “De uitzending is pas geslaagd als ik zo weinig mogelijk hoef te zeggen. Eigenlijk doe ik mijn karakter geweld aan, maar daar kan ik prima mee leven.”

De directie van RTL was in eerste instantie van plan iemand van buitenaf aan te trekken om een nieuwe voetbaltalkshow te presenteren, maar dat lukte om allerlei redenen niet. Toen Derksen tijdens een vergadering naar binnen liep werd het idee voor zijn eigen praatprogramma geboren. “Opeens riep er iemand: ‘Dat we niet aan Johan hebben gedacht!’. Ik geloof dat ik zevende keus ben, maar ik doe het om ze uit de brand te helpen.”

Die Johan. Nooit te lui om een zender in nood uit de brand te helpen. En waarschijnlijk zal het ook goed betaald worden, want dan is De Snor graag bereid zijn ‘karakter geweld aan te DOEN!

Derksen &… is vanavond om 22:00 te zien op RTL7. Te gast: Erwin Koeman. Verder zullen onder andere Ruud Gullit, Willem van Hanegem en (hoogstwaarschijnlijk) Johan Cruyff de komende weken een uur lang in gesprek gaan met Johan Derksen.