Spring naar de content

Refoschool vernietigt drieduizend ‘occulte’ schoolagenda’s

De gereformeerde scholengemeenschap Pieter Zandt (met vestigingen all over the bible belt) heeft drieduizend nieuwe schoolagenda’s laten vernietigen, omdat boze ouders er een ‘occult teken’ in hebben gesignaleerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

De scholengemeenschap maakt al enige jaren zelf een schoolagenda die wordt uitgedeeld onder de scholieren. Een deugdelijke agenda welteverstaan, gespeend van foto’s van vrouwen in broeken, pop- annex filmsterren en andere heidense usanties. Maar dit jaar ging het mis, meldt Trouw. In de agenda was een foto van een leerling opgenomen die een t-shirt droeg met een vredesteken. Of, volgens sommige ouders, het teken van de antichrist.

De school schrok zich een hoedje van de klacht. Bestuursvoorzitter Johan van Putten ging het embleem googelen en stuurde al snel daarna alle ouders een brief, met het vriendelijke verzoek alle agenda’s in te leveren ter vernietiging. In de brief schrijft hij over het teken: “Het betreft het Nero-kruis dat in de Romeinse tijd stond voor het vervolgen, martelen en doden van christenen. Zelfs wordt dit symbool in onze tijd in relatie gebracht met occultisme.” Ook zegt hij tegenover Trouw dat het afplakken van het occulte embleem geen optie was: “De overtuiging van de ouders dat dit symbool niet deugt was zó krachtig, dat ik van te voren wist dat hiervoor maar één oplossing is: de rigoureuze oplossing.” Alle agenda’s zijn inmiddels ritueel verbrand vernietigd.

Onderwerpen