Spring naar de content

Wat doet die hand daar? Noord-Korea blundert weer met Photoshop

Het is niet de eerste keer dat het Noord-Koreaanse regime blundert met Photoshop en het is ongetwijfeld ook niet de laatste keer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

De Amerikaanse basketballer Dennis Rodman is afgelopen week voor de tweede keer op bezoek geweest bij dictator Kim Jong-un voor een etentje en een paar dikke sigaren. Hartstikke gezellig natuurlijk.

Echter, er is dit keer iets vreemds aan de hand. Op een van de officiële foto’s, gepubliceerd door de Noord-Koreaanse overheid, is per ongeluk een ‘derde hand’ zichtbaar. Oeps.

photoshop(foto via: chinasmack)

De hand is niet van de dictator en ook niet van de basketballer. Van wie dan wel? Dat zullen we nooit met zekerheid weten, maar het zou zomaar de overgebleven hand kunnen zijn van een tolk van wie de rest van het lichaam is weggeshopt. Daar draaien ze hun hand niet voor om in Noord-Korea.

Noord-Korea staat erom bekend talloze officiële foto’s te manipuleren, maar dan wel op zo’n manier dat iedereen die ook maar een beetje verstand heeft van fotografie de neppe foto’s er zo uitpikt. Het regime van Kim Jong-un heeft bijvoorbeeld oorlogsschepen vermenigvuldigd, net als broodjes, schapen en zelfs mensen.

photoshopnk(foto via: kotaku)

Alles om Noord-Korea grootser, mooier en machtiger te schetsen dan het land in werkelijkheid is. Maar nog vaker worden Noord-Koreanen juist uit een foto gewist. De vraag is nu natuurlijk: wat gaat Kim Jong-un doen met de man of vrouw die verantwoordelijk is voor de mislukte ‘derde hand’-foto? Wordt hij of zij definitief uit het leven gewist?