Spring naar de content

Tot islam bekeerde PVV’er Arnoud van Doorn: Staat werkt mij tegen

Dat het Openbaar Ministerie achter ex-PVV’er Arnoud van Doorn aan zit omdat hij wordt verdacht van een aantal strafbare feiten, vindt Van Doorn zelf maar raar en verdacht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Het Haagse raadslid dat de overstap maakte van de PVV naar de islam en nu grootse plannen heeft om een landelijke islamitische partij op te richten, wordt verdacht van vier strafbare feiten.

De overtredingen waar het OM hem voor gaat vervolgen: handel in wiet (naar eigen zeggen om een drugsbaron op te sporen), het bezit van een alarmpistool, schending van het ambtsgeheim (wegens het lekken van stukken over het World Forum) én het medeplegen van diefstal met een valse sleutel in het Haagse stadhuis. Een mooie waslijst dus, waarvoor de tot de islam bekeerde politicus zomaar in het gevang zou kunnen belanden.

Maar Van Doorn is ervan overtuigd dat het OM vanwege een heel andere reden achter hem aan zit. Van Doorn twitterde vanochtend: “Persbericht #OM “Justitie gaat Van Doorn vervolgen” Eén dag na bekendmaking oprichting partij. Op advies van mijn advocaat zal ik verder niets zeggen, maar trek zelf je conclusies. Tegenwerking door de staat of niet, wij gaan door.”

Op Twitter reageerde een politiek redacteur van NRC cynisch: “Een tot de islam bekeerde ex-PVV’er die ideeën van PVV-stemmers over moslims bevestigt – je verzint het niet.” Natuurlijk, iedereen is onschuldig totdat het tegendeel wordt bewezen, maar veel beroerder kan een nieuwe politieke partij niet van start gaan.

Onderwerpen