Spring naar de content

Lieve Virginia, stop met huilen

Lieve Virginia,

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Peter-Jan Rens gaat dood. Ik zou willen dat ik je ander nieuws kon vertellen, maar dat is onmogelijk. De levensverwachting van de Nederlandse man is 79,2 jaar. Jouw man is inmiddels al 62, dus de kans bestaat dat het over 17 jaar gedaan is met hem. Zelf ben je 20 en je vertelde onlangs in een interview dat je iedere dag huilt bij de gedachte dat Peter-Jan, jouw Peter-Jan Rens, dood zal gaan. Zelf zegt hij dat hij 150 kan worden, al is het maar om zijn vijanden te treiteren, maar 150 gaat hij niet worden. Daarom huil je.

Ik las het bericht en moest toen ook bijna even huilen. Je vertelde namelijk dat jullie binnenkort gaan trouwen. En op jouw verjaardag, 27 februari, nog een keer. In Las Vegas. Met Johan Vlemmix als getuige. Ik weet wel wie Johan Vlemmix is, maar ik heb hem toch even gegoogled. Ik las dat Johan Vlemmix in de jaren ’80 veroordeeld is voor verboden wapenbezit. Daar heeft hij voor gezeten. Als ik het allemaal goed begrepen heb ziet het er dus naar uit dat jij op 27 februari, op jouw 21ste verjaardag, met een pedofiel en een crimineel naar Las Vegas afreist, om je daar in de echt te verbinden met eerstgenoemde, met de goedkeuring van de crimineel. Ik stel me voor dat jullie erna veel geld gaan vergokken, dat je je zal laten vollopen; het is immers de eerste dag dat je je in dat land legaal door je seniore vrienden dronken mag laten voeren. Jullie zullen een hotelkamer boeken en ik zie het gebeuren dat Johan, omdat hij zo gezellig is, bij jullie op de kamer slaapt, in een ander bed, zo is de bedoeling. Maar omdat Johan zo gezellig is, kan het ook zomaar zo zijn dat jij met de twee mannen aan ieder een kant laveloos in slaap valt. Ze snurken allebei, maar je hoort het niet. Want je hebt veel champagne gedronken.

Geen huwelijksnacht, maar lieve Virginia, ik denk dat wel meer mensen helemaal geen huwelijksnacht beleven. Ik later in ieder geval niet. Ik ken mezelf, ik ga op zo’n dag dan toch weer drinken, en alle jongens met wie ik altijd ben drinken ook. Ik denk niet dat ik opeens zal trouwen met een geheelonthouder. Dus weinig romantiek voor mij die nacht, en ik stel me voor dat dit een bekend verhaal is. Dus daar hoef je dan achteraf niet rouwig om te zijn.

Lieve Virginia, stop met huilen. Droog je tranen. Laat de tijd voorbij strijken, de liefde wegebben. Laat het helder worden. Je verdriet zal overgaan. Ik beloof het je.

Liefs,

OK