Spring naar de content

DWDD-canard: Nieuwe Revu is ‘springlevend’

Met update (zie onder):
Afgelopen week werd bekend dat Sanoma, uitgever van onder andere de Donald Duck, Libelle, Margriet en eigenaar van nu.nl en SBS, een massa-ontslag voorbereidt. De hardnekkige geruchten deden daarbij de ronde dat de stekker uit Nieuwe Revu, Flair en Viva wordt getrokken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Nivard

Geruchten dus, maar voor De Wereld Draait Door voldoende aanleiding om er vrijdag een uitgebreid in memoriam tegenaan te gooien zoals we dat van het VARA-program gewend zijn. Terwijl die geruchten ook voor de uitzending al ten stelligste ontkend werden tegenover de NOS.

Erik Noomen: DWDD wist ervan
Vandaag reageert hoofdredacteur Erik Noomen van Nieuwe Revu op de berichtgeving. In een vileine column schrijft hij dat de titel nog ‘springlevend’ is en beticht hij DWDD ervan al lang te weten dat de geruchten niet de waarheid betroffen. Als ze even hadden gebeld (zoals Pauw en Witteman wél deden) hadden de tafelgasten in ieder geval bewoordingen als ‘ter ziele’ en ‘begraven met’ kunnen ontwijken.

Reactie VARA/DWDD
Dat vraagt om een reactie van de verschillige omroep. De redactie van DWDD blijkt ‘te druk met het voorbereiden van de nieuwe uitzending’ (feiten checken kost nu eenmaal tijd), en we worden netjes doorverwezen naar de VARA-voorlichting. Daar wordt ons na lang aandringen te verstaan gegeven dat er ‘een verzoek om reactie uitstaat’ bij de redactie maar dat we die niet op korte termijn hoeven te verwachten omdat men druk is met het voorbereiden van de nieuwe uitzending. Wanneer die reactie dan komt, is echter onbekend.

En daar hebben wij alle begrip voor. Je gaat niet zomaar ergens op reageren als je nog niet alles vooraf hebt gecheckt. Als wij nog een officiële reactie ontvangen dan leest u dat uiteraard hier. Tot zover, tot morgen!

Update 21.00: Geen reactie uit het DWDD-kamp, maar Nieuwe Revu heeft wel een nieuwtje: (via)

nieuwe revu