Spring naar de content

Aangeschoten Schotten schoppen stennis: vliegtuig maakt tussenlanding

Wie aan Ibiza denkt, denkt aan prachtige natuur strand, discotheken en drank. Voornamelijk dat laatste moeten de zestien Schotten aan boord van deze Ryanair-vlucht in gedachten hebben gehad toen ze de vakantie boekten. Op de luchthaven van Glasgow sloegen ze een goede hoeveelheid alcoholische versnaperingen achterover – alcohol is immers nog steeds bijna altijd goedkoper op luchthavens – om vervolgens alvast met de voetjes van de vloer te gaan in het vliegtuig.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tim Nivard

Voorzorgslanding
Wat waarschijnlijk niet in de planning stond was dat hun drankgelag ervoor zorgde dat de piloot van het vliegtuig zich genoodzaakt zag een voorzorgslanding in de buurt van Parijs te maken. Aan de grond werden de feestgangers uit het vliegtuig gezet en mochten zij hun feestje voortzetten in de cel. De zestien mannen riskeren vervolging, daar het boordpersoneel van Ryanair een klacht tegen ze heeft ingediend. Nog geen jaar geleden werden ook al zeventien beschonken Schotten opgepakt die op een KLM-vlucht van Glasgow naar Amsterdam beledigende liederen aanhieven en stewardessen betastten.

Britten, en Schotten in het bijzonder, hebben een reputatie vanwege hun bijzondere verstandhouding met alcohol. Wat kun je ook verwachten van mensen die gewend zijn dat auto’s op whisky rijden en dat van bier sterkedrank wordt gemaakt? Hoe het ook zij, de omgang met aangeschoten Schotten vereist blijkbaar een specifieke aanpak, blijkens onderstaande inventieve alcoholtest.