Spring naar de content

Bert van Marwijk op persco: ‘Rafael van der Vaart is echte minnaar’

Heel even leek de soap rondom Rafael, Sylvie en Sabia gisteravond een nieuwe – zeg gerust: verrassende – wending te krijgen. Volgens niemand minder dan Bert van Marwijk is Van der Vaart namelijk, naast een zeer begaafde voetballer, ook nog eens een echte ‘minnaar’. Dat deed de trainer uit de doeken tijdens zijn eerste persconferentie bij HSV.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Maar helaas voor ons: zo had Van Marwijk het woord ‘Liefhaber’ niet bedoeld. Pas toen de persvoorlichter hem influisterde dat het ‘met betrekking tot Rafael momenteel wat dubbelzinnig is’, besefte de kersverse trainer dat een extra lesje Duits misschien geen overbodige luxe was geweest (terwijl de voormalig bondscoach toch al eens een Duitse club trainde).

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een liefhebber dus van het voetbalspelletje, die Rafael, en nog een ‘prettige bijkomstigheid’ in het team ook. Maar ja, hoe zeg je zoiets? “Een prettige… en dan iets er naast zo’n beetje,” aldus Van Marwijk.

Enfin, met die taal komt het vast goed. Over de rest van zijn presentatie hoeft hij zich ook geen zorgen te maken: niemand minder dan Sylvie van der Vaart Meis bemoeit zich met de kledingstijl van de trainer: de kasjmier truien van Van Marwijk bevallen haar wel.

De start is goed, nu nog een paar wedstrijdjes winnen.