Spring naar de content

Over mijn lijk: buurtbewoners protesteren tegen komst uitvaartcentrum

Dat je het niet kunt treffen met de buurtjes weten we dankzij meester Frank Visser (alias de Rijdende Rechter) al langer dan vandaag. Ze zijn te luidruchtig of bouwen een lelijke schutting op uw helft van de gedeelde oprit. Maar de nieuwste trend op het gebied van burenruzies is van een totaal andere soort.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Zowel in Assen als in het Brabantse Bergeijk wordt door buurtbewoners geprotesteerd tegen de komst van een rouwcentrum. Stelling: wij willen niet de hele dag geconfronteerd worden met de dood. Af en aan rijdende lijkenwagens, jankende mensen op de stoep, je kunt je wel wat leukers verzinnen als je op je vrije middag lekker in een tuinstoel zit. Ook vrezen de buurten dat er een gebrek aan parkeerplaatsen zal ontstaan, zeker als er een lokale BN’er uit de tijd is gekomen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat je ook minder moeilijk over confrontatie met de doden kunt doen – en over parkeergelegenheden trouwens – bewijst men in de VS. In Commack, New York bijvoorbeeld wordt om de stoffelijke resten van de familie Burr, in de zeventiende eeuw als kolonisten vanuit Engeland naar Amerika getrokken, gewoon een bouwmarktketen van Home Depot gebouwd. Zeg maar de Amerikaanse variant van het Chinese huis op de snelweg.

graveyard home depot google maps(bron: google maps)

Natuurlijk is het geen pretje om huilende stoeten treurende mensen aan uw huis voorbij te zien trekken, maar van de andere kant: levende buren kunnen ook voor de nodige overlast zorgen.