Spring naar de content

Oeps. Rutte beledigt vakblad Arts & Auto

Ai, dat was niet zo'n slimme move van premier Mark Rutte tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Wat gebeurde er? Rutte raakte in een verhit debat met PVV-leider Geert Wilders over de slechte staat van de ouderenzorg in Nederland. Wilders haalde Griekenland erbij en het feit dat Nederland meebetaalt aan de crisis in dat land. Dat hoort niet als het nog zo slecht gaat met de ouderenzorg in dit land, aldus Wilders tijdens een interruptie.

Rutte zei daarop: "De heer Wilders doet mij steeds weer denken aan het tijdschrift Arts & Auto, u weet wel, het bij elkaar brengen van twee totaal niet gerelateerde onderwerpen. U kent dat tijdschrift, Arts & Auto. Dat is hier de ouderenzorg en Griekenland. Ze hebben werkelijk niets met elkaar te maken. Echt, niets met elkaar te maken. "

Dat had Rutte beter niet kunnen zeggen, net zoals hij beter zijn mond had kunnen houden tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen van 2012, toen dezelfde twee hoofdrolspelers met elkaar in de clinch lagen en Rutte met een hoog stemmetje tegen Wilders zei: "Doe lekker zelf normaal."

Het vakblad Arts & Auto is bepaald niet blij met de opmerking van Rutte: "De premier slaat de plank wel een beetje mis. (...) Dat het verband tussen artsen en auto’s anno 2013 minder sterk is, klopt. Dat de titel de inhoud van het blad en de website nog maar in zeer beperkte mate dekt, klopt ook. Maar dat arts en auto niets met elkaar te maken hebben, dat is toch echt niet juist."

Voortaan kan premier Rutte zich beter even bedenken voor hij nog meer vakbladen tegen zich in het harnas jaagt. Het blaadje heeft wel een oplage van 100.000 stuks, dat zijn toch heel wat potentiële kiezers.

Onderwerpen