Spring naar de content

Opvoeding 2.0: moeder leest dochter de les in advertentie op eBay

Het opvoeden van een kind gaat niet over rozen. Sommigen raken verslaafd aan drugs, anderen aan alcohol, weer anderen krijgen een fout vriendje of hebben problemen op school. Kortom, het is altijd wat. Hoe je als ouder omgaat met de streken van je kind, ligt dan ook niet bepaald vastgelegd. Verschillende kinderen vergen verschillende maatregelen. Een Australische moeder heeft echter wel een heel bijzondere manier gevonden om haar dochter te straffen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Nivard

eBay
De dochter in kwestie had voor haar verjaardag vier kaartjes voor de boyband One Direction gekregen. Op die manier konden zij en nog drie vriendinnen hun tieneridolen al krijsend in real bewonderen. Toen de moeder echter merkte dat dochterlief had gelogen over een avondje bij een oudere jongen thuis, nam zij een drastische maatregel: de tickets gingen regelrecht eBay op. Andere tienermeisjes blij, dochter in tranen stellen wij ons zo voor. Maar tot zover nog niets ongebruikelijks aan de hand.

Begeleidende tekst
De tekst waarin normaliter het product omschreven wordt, heeft de moeder echter aangewend om haar dochter eens flink de waarheid te vertellen. Enkele van de leuke passages zijn, vrij vertaald, dit: “Jullie kunnen de eigenwijsheid en brutaalheid van mijn dochter bedanken dat deze kaartjes te koop zijn. Zie je wel schat? Je dacht dat ik blufte he?” en: “Pfft! Ik vind het ERG grappig dat jullie denken dat jullie dit soort trucjes zelf verzonnen hebben.. Door dit soort geintjes bij onze eigen ouders is de helft van jullie geboren!”

Ook nog een gevalletje de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet dus.