Spring naar de content

Een pleister in een blik doperwten

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carel Helder

Lost Jewelry (2004). Marcel Christ: 
“Deze foto is er een uit een serie van vier. 22 jaar daarvoor trof mijn vader in een blik doperwten van HAK een stuk textiel aan. Daarover was hij zo verbolgen dat hij er een week briesend mee heeft rondgelopen en uiteindelijk een brief naar de conservenfabriek schreef. Weer een maand later werden bij ons thuis zestien blikken doperwten bezorgd. Toch bleef het hem bezighouden. Tijdens verjaardagen werd het een vast onderwerp van gesprek, hij vond het gruwelijk. Met deze serie, uiteraard geënsceneerd, heb ik het voorval alsnog een positieve wending willen geven. Je trekt een blik open en er zit iets heel kostbaars in.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En Marcels vader laat weten: “Het verhaal van de pleister in het blik doperwten heeft destijds wel indruk gemaakt op Marcel. Doordat het vele malen een onderwerp van gesprek is geweest, is het toch in zijn geest blijven hangen. Uiteindelijk is hierdoor een creatieve foto ontstaan. Ik mag dan ook wel zeggen dat ik bijzonder trots ben op mijn zoon Marcel Christ, de fotograaf.”

In de serie ‘Achter de camera’ interviewen Carel Helder en Bram van Dijk fotografen over het verhaal achter hun foto. Deze serie verscheen ook op torpedomagazine.nl.