Spring naar de content

Seks-onderzoek: 96% van de Chinese vrouwen is ontevreden

Het is algemeen bekend dat Chinese mannen minderbedeeld zijn als het gaat om hun geslachtsdeel (9 tot 11 cm versus 15 tot 16 cm in Europa), maar nieuw onderzoek wijst uit dat diezelfde mannen de daad ook nog eens niet lang weten vol te houden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Volgens het Chinese (nota bene) staatspersbureau Xinhua is de meerderheid van de Aziaten ongelukkig met hun seksleven. Meer dan 3500 Aziaten in de leeftijd van 18 tot 45 jaar zijn ondervraagd voor het uitgebreide onderzoek en 52 procent is met elkaar eens: het kan zoveel beter.

Chinese vrouwen zijn al helemaal ontevreden. In het onderzoek is naar de mening gevraagd van een groep van 1002 Chinezen, waarvan iets meer dan de helft uit vrouwen bestond. Van die vrouwen vindt maar liefst 96 procent (eigenlijk iedereen dus) dat vrijpartijen te kort duren.

Dat zou zomaar kunnen samenhangen met het volgende. Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat 32 procent van de ondervraagde mannen last heeft van wat men op een nette manier noemt vroegtijdige ejaculatie. Dan duurt een potje seks inderdaad niet zo lang.

Zeventig procent van de Chinese mannen die zegt er last van te hebben, heeft bovendien nog nooit medische hulp gezocht. “Veel Chinese mannen zijn bang dat zij niet presteren, en dat komt met name door de problemen met vroegtijdige ejaculatie,” aldus een van de onderzoekers.

Het zit de Chinese vrouwen niet bepaald mee. Wellicht kunnen ze een voorbeeld nemen aan hun Japanse seksegenoten: die blijken massaal naar erotische massagecentra met happy end te gaan.

Onderwerpen