Spring naar de content

Hoe Miss Nederland zwaar beveiligd Sterrenslagje moest spelen

De bloedmooie Jacqueline Steenbeek is veilig teruggekeerd van de Miss World-verkiezing op Bali, Indonesië. Ze werd twaalfde. Wat ze eigenlijk deed in de door terroristen bedreigde en zwaar bekritiseerde (zie foto’s) beautycontest? Zwaar beveiligd Sterrenslag spelen bijvoorbeeld, en een badpakronde deed ze noodgedwongen stiekem in de hotelkamer van de organisator.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Jeroen Pauw had het maar zwaar aan tafel bij Pauw & Witteman, waar de 23-jarige Miss Nederland samen met haar ‘begeleider’ Kim Kötter plaatsnam. Kötter was trots op haar protegée, die het onderdeel sport had gewonnen. Alhoewel, sport? Op de beelden zijn honderddertig meisjes op een strand op en neer aan het huppelen met emmertjes water. Een Indonesische versie van Sterrenslag was een betere omschrijving geweest. Conservatieve moslims noemden de missverkiezing ‘hoerig’ en ‘niets minder dan porno’ en dreigden met grof geweld. Het resulteerde in een enorm aantal zwaar bewapende politiemannen, die de spelletjes van de missen scherp in de gaten hielden. Het maakte van de roemrijke show die bij de Miss World-verkiezing hoort opeens een kneuterig geheel.

De beachwear-ronde werd, tot fascinatie van ‘amateur‘ Pauw, voor de zekerheid op de hotelkamer van de organisatie gehouden. De missen gingen daar met z’n vijven tegelijkertijd naar binnen om hun bikini’s te tonen. Volgens Jacqueline was de beveiliging geen moment van haar zijde geweken. Alleen naar het toilet was niet mogelijk, en zelfs onbegeleid van de hotelkamer naar de ontbijtzaal lopen was er niet bij. De beveiliging en organisatie waren na verloop van tijd erg gestrest en gespannen.

Brabantse schone Jacqueline was blij met de strenge bewaking, want een reis naar Jakarta voor een volgende ronde had ze niet meer gewild. De kans is groot dat het Miss World-circus volgend jaar opnieuw in Indonesië wordt gehouden, maar een ronde dichterbij huis lijkt ons voor iedereen makkelijker.

Indonesian Muslim Protest Against Miss World Indonesian Muslim Protest Against Miss World