Spring naar de content

Beestenboel op het Binnenhof: zo vieren politici Dierendag

Het is op dit moment – uitgerekend op Dierendag – een beestenboel in Den Haag: de coalitie van VVD en PvdA is al dagen aan het onderhandelen met een deel van de oppositie over de bezuinigingsplannen voor volgend jaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

De ene partij na de andere partij haakt af tijdens de onderhandelingen. Het zorgde ervoor dat minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans vanochtend als door een wesp gestoken van een middelvinger van het CDA sprak. Tegelijkertijd moest Henk Krol met de staart tussen de benen Het Binnenhof verlaten vanwege gedonder over onbetaalde pensioenpremies.

Evengoed, wat er ook allemaal voor spannends gebeurt op die vierkante kilometer in Den Haag, het is vandaag óók Dierendag. Laten we dat niet vergeten. Gelukkig zijn er nog politici op het Binnenhof te vinden die vandaag niet alleen maar druk bezig zijn met moties, vergaderingen, Kamervragen en onderhandelingen. Het is tijd voor dieren!

Marianne Thieme van Partij voor de Dieren wil dat we vanavond geen stukje vlees op onze borden kwakken in het kader van Dierendag. Vanochtend betuigde ze steun aan een anti-vlees-actie van Wakker Dier. Maar liefst 38 tweeps steunden haar oproep met een retweet. Dat worden dus veel minder biefstukjes en hamburgers vanavond.

thieme tweet

Helma Neppérus van de VVD-fractie twitterde vanochtend dat haar poezen Sjors en Ramses al aan het bespreken waren wat voor lekkers ze vandaag van het Kamerlid zouden krijgen. Wij zijn razend benieuwd wat de twee katten vanavond voorgeschoteld krijgen. Toch geen stiekeme belastingverhoging, hè?

twiet nepperus

En Geert Wilders blijkt tegen alle verwachtingen in een heel vriendelijke en zachtaardige kant te hebben. De PVV-voorman is de eigenaar van een rode poes met de naam Lola (type gelukszoeker vuilnisbakkenras). Wilders geeft Lola vandaag een extra aai over de bol, omdat het Dierendag is. Ah, nu niet allemaal wegsmelten door die tweet van ome Geert, hè?

geert cutie