Spring naar de content

Vijf dingen die de herfst draaglijk maken

Tot nu toe heeft de herfst zich ingehouden, maar vanaf vandaag is het raak: regenbuien, donkere wolken en kou zullen ons tot zeker januari tergen. Heeft u bij dat vooruitzicht alleen al last van een herfstdepressie? Dan kunt u beter ingrijpen, want voor de meeste mensen is de winter zelfs nog zwaarder. Speciaal voor u: vijf dingen die de herfst draaglijk maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

1. Zomerradar
Zelfs in de herfst schijnt de zon soms even. Maar om nou op de buienradar in de gaten te houden wanneer het even ophoudt met hozen, is onbegonnen werk. Veel positiever is de nieuwe zomerradar. Het idee is hetzelfde: je ziet de kaart van Nederland met daarop in real time het veranderende weer. Maar op de zomerradar zie je wanneer de zon zich laat zien. En dus pak je dat uurtje herfstzon toch maar mooi mee als je dan toch naar buiten moet. Gratis lichttherapie!

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

2. Pompoensoep
Vroeger was de pompoen dé belichaming van geitenwollensokken-groenteliefhebbers en een statussymbool uit opa’s moestuin, maar inmiddels is de pompoen al een tijdje zó populair dat hij al bijna op z’n retour zou zijn als hij niet zo verdomde lekker was. Met als absoluut hoogtepunt: pompoensoep. Geen enkele zichzelf respecterende lunchroom heeft het niet op het menu staan in de herfst. Soms met room, soms met donker brood, soms met alleen een lepel. Maar altijd: warm, vullend en troostend tegen herfstdepressies. Eat it while it’s there! 

3.Geen vieze zomerlijven meer op straat
Sluit uw ogen en denk een moment aan eeltige voeten in Ecco-sandalen, aan zweetdruppels in uit tanktops puilende okselharen en aan blubberbuiken in bikini of zwembroek. Denk aan de afstotelijke aanblik van mannen met harige tenen die in het openbaar teenslippers dragen en zucht vervolgens gelukzalig bij de gedachte dat het nog zeker een half jaar duurt voor u weer zomaar op straat met deze beelden geconfronteerd zult worden. Bonusgedachte voor vrouwen: in de herfst is het even niet meer strikt noodzakelijk iedere dag uw benen te scheren.

4. Hoe langer de herfst duur, hoe dichterbij de lente is
Iedere dag is er eentje. Als dat uw nieuwe mantra wordt, is de herfst voorbij voor u het weet. Vanaf vandaag is het bijvoorbeeld nog maar 149 nachtjes slapen voor het weer lente is. Valt mee, toch?

5. Bladeren. Heel veel herfstbladeren
Voor de getrainde herfst-survivor: vermaak uzelf een middag in het bos. Negeer paddestoelen, laat eikels en beukennootjes links liggen en loop om de modderplassen heen: doe zoals de hond hieronder en wentel uzelf in herfstblad. Dahag, depressie!

Onderwerpen