Spring naar de content

Het eenmanscollectief van Marilou Klapwijk

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 23-jarige Marilou Klapwijk uit Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Marilou Klapwijk (‘s-Gravenhage, 1990) zit in haar afstudeerjaar aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, studierichting Autonome Beeldende Kunst. Thans maakt ze deel uit van het Haagse kunstenaarscollectief A Happy Family en is druk bezig met het maken van nieuw werk, in beeld, tekst, fotografie, en binnenkort ook film. Kortom: Marilou is in haar eentje al een kunstenaarscollectief.

Over haar werk
“Ik vertel in mijn werk over de ongewoonheid van gewone dingen. Hoe sommige dingen zo onaantastbaar lijken, maar toch heel kwetsbaar zijn. Of andersom. Ik hou van het dubbelzinnige, een ziekenhuisballon bijvoorbeeld. De reden om die aan te schaffen is verdrietig, maar de ballon zelf is heel vrolijk. Deze emotie of sfeer probeer ik te vangen in mijn werk. Licht melancholisch zonder weemoedig te worden. Als in de lach schieten na een huilbui.”

“Inspiratie haal ik uit het werk van mijn voorbeelden: Francis Alÿs, Bianca Casady en Harmen de Hoop, om wat namen te noemen. Maar ik haal ook inspiratie uit het alledaagse. Soms uit een afgedankte baksteen, een andere keer een tafereel langs de boulevard. Dan leg ik het vast met mijn camera en heb ik een foto waar ik minutenlang naar kan staren. Andere keren bevries ik een tafereel in een sculptuur van klei. Ik maak ook werk in tekst en beeld, als installatie, en binnenkort wil ik film gaan uitproberen. Een voorkeur voor een bepaald medium of materiaal heb ik nog niet. Eerst de academie maar eens afmaken, daarna valt er nog zóveel te ontdekken… Ik denk dat ik dan pas een voorkeur ga ontwikkelen.”

Meer werk van Marilou Klapwijk vindt u hier.

De Ziel En De Baksteen
De ziel en de baksteen
Eenzaam Huis
Eenzaam huis
Geheimpjes
Geheimpjes
Huilend Vaasje
Huilend vaasje
Kat Entertainment
Kat-entertainment
Niet Slecht Voor Een Meisje
Niet slecht voor een meisje
Straatstenen
Straatstenen
Stuurloos
Stuurloos
Waardevolle Woorden
Waardevolle woorden
Welkom Thuis
Welkom thuis

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  
Volg HP/ De Tijd op Facebook