Spring naar de content

Plassen tegen een boom bij het Witte Huis

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carel Helder

Thomas (linkerfoto, 1997). Morad Bouchakour:
“In januari ’97 was ik in het ijskoude Washington DC voor de tweede inauguratie van Bill Clinton. Het was mijn eerste grote opdracht, maar eenmaal daar bleek het een saaie bedoening. Op zoek naar een verhaal eromheen stuitte ik op Thomas. Bedekt met ijsdeeltjes zat hij op een stoomrooster op straat. Hij wist dat hij er mooi bij zat, hij werd wel vaker gefotografeerd en vroeg daar dan wat geld voor, kleine bedragen. Na een halve dag samen te hebben doorgebracht brak de zon door en kon ik de foto maken die ik wilde. Pas daarna merkte ik dat ik verschrikkelijk nodig naar de wc moest.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Te laat, want er was nergens een urinoir te ontdekken. Uiteindelijk kon ik niet anders dan naar een boom rennen, maar kreeg ik met mijn bevroren vingers mijn rits pas open toen ik het al warm langs mijn benen voelde lopen. Heel gênant allemaal, zeker zo naast het Witte Huis. Maar Thomas was erg aardig. Hij zei: “Geeft niks, man. Dat is mij ook weleens gebeurd.”’

In de serie ‘Achter de Camera’ interviewen Carel Helder en Bram van Dijk fotografen over het verhaal achter hun foto. Deze serie verscheen ook op torpedomagazine.nl.