Spring naar de content

Geldverslindende drones niet relevant voor Nederland

Drones zijn de afgelopen vier jaar in Nederland op ruim 130 dagen uitgevlogen om boeven te vangen. De politie wist door de hulp van hun gevleugelde robotvriendjes vier wietkwekers op te pakken. Dat was het dan ook wel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

De vaak peperdure drones van het Rijk staan de laatste maanden ergens in een politieschuurtje stof te happen. Er wordt liever geen beroep meer op ze gedaan, want de resultaten van de hightech apparaten blijven achterwege, schrijft het AD. Die paar betrapte wietkwekers zijn vermoedelijk niet genoeg resultaat. Sowieso heeft Justitie te maken met een hoop gezeur van de mondige Nederlandse bevolking, want drones zorgen voor behoorlijk wat oproer omdat ze privacy schenden. Zelf wil de politie de resultaten nog niet ‘kwalificeren’, dat gebeurt later in een ‘bredere visie’. Of we de hippe vliegmachines straks ergens kunnen oppikken op Marktplaats, is dan ook nog onduidelijk.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In internationaal opzicht worden drones inmiddels veelvuldig in gebruik genomen. Maar dan hebben we het met name over oorlogsgebieden, daar onbemande toestellen tijdens het bombarderen van bijvoorbeeld Irak en Afghanistan de onbemande toestellen verrekte handig zijn.

Misschien is Nederland gewoon geen land voor drones, behalve als het gaat om de Bart Smit-drones waarmee kinderen (jongens, als we de Bart Smit-folder mogen geloven) op een mooie zomeravond hun buren de stuipen op het lijf jagen.

Onderwerpen