Spring naar de content

Straatnieuws bestolen door PvdA-raadslid, maar: ‘Bert is geen klootzak’

De Straatkrant geld afhandig maken, zoiets is natuurlijk best wel bizar als je PvdA-raadslid in Utrecht bent. De altijd sociaal bevlogen Bert van der Roest deed een greep van tienduizenden euro’s uit de kas als penningmeester bij Straatnieuws. Nu stapt hij maar eens op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Sloddervos of ordinaire dief die ook nog eens steelt van de zwakkeren in de samenleving? Het voormalige raadslid verklaart via een woordvoerder aan RTV Utrecht dat hij ‘slordig met het financieel beheer omgesprongen’ is, waardoor er geen overzichtelijke boekhouding was, en dat hij alles netjes terug gaat betalen. Slordig is het zeker, als er een bedrag van 40.000 euro verdwenen is. Maar voordat Bert de strontkar over zich heen krijgt: is het ook diefstal?

Geen aangifte
Gezien de furieuze reacties over persoonlijke opnames van Bert met de pas van de organisatie in de kroeg, het theater en op Schiphol wel. Maar Straatnieuws doet, ondanks dat dit handelen van een PvdA’er riekt naar walgelijk egoïstisch misbruik maken van een organisatie voor de zwakkeren, géén aangifte.

Waarom niet? Wel, zo vindt het bestuur, Van der Roest is ook degene die zich jarenlang enorm heeft ingezet om de ondergang van de daklozenkrant te voorkomen. Daarmee lijkt het erop dat de krant zelf Van der Roest niet per se wil afdoen als dief. En dat zegt het bestuur ook. Straatnieuws is bestolen, maar van der Roest is géén nare vent:

“Bert is geen klootzak, hij is geen dief. Het is een man met het hart op de juiste plaats, die de weg even helemaal kwijt is geraakt.”

De voorwaarde van Straatnieuws is dat Bert het tekort aan geld op tijd terugbetaalt. Hij is zijn plek in de raad kwijt, zal voorlopig op weinig animo kunnen rekenen bij zijn theatervoorstellingen, maar dit lijkt ons toch een bijzonder milde straf.

Onderwerpen