Spring naar de content

In Amsterdam-Oost hangen de Badr Hari-posters nog gewoon aan de muur

Badr Hari wordt door sommigen nog altijd als eenheld ontvangen. Dat de kickbokser momenteel terechtstaat voor zware mishandeling en poging tot doodslag, lijkt daar weinig aan te veranderen. Zo blijken jongeren in zijn oude buurt in Amsterdam-Oost bijvoorbeeld maar wat graag met Hari op de foto te willen als hij zijn vader in het weekend komt bezoeken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

“Wat hij in het kickboksen heeft gepresteerd, dat wil ik in het voetballen bereiken,” zegt een van hen tegen het AD. Ook voor kickbokser Karim (22) is Badr Hari het grote voorbeeld. “In de Indische buurt en in Marokko is Badr een held,” zegt de B-klasser. Karim traint sinds zijn twaalfde en hoopt net als Hari via de A-klasse door te dringen tot de K1, de Formule 1 van het kickboksen. “Voor mij blijft Badr de beste.”

Gelukkig lijkt de jonge bokser wel te weten hoe je je in de sport dient te gedragen: “Een echte vechter weet zich binnen en buiten de ring te beheersen, iets waarvan Badr een stukje mist,” geeft hij toe. Alhoewel: “Maar wie zegt dat het geweld waarvan hij wordt beschuldigd niet is uitgelokt? Portiers zijn niet altijd even makkelijk.”

Kortom, vermoedelijk blijft Badr Hari in zijn oude buurt nog wel even op zijn voetstuk staan. Daarom misschien een aardig idee voor de plaatselijke winkeliers: Badr-trainingspakken voor de jongens en Badr-posters voor boven meisjesbedden.