Spring naar de content

Lachen met de bezuinigingen op de publieke omroep

Terwijl zo’n 2250 medewerkers van de publieke omroep woensdag op het Malieveld stonden te protesteren tegen de voorgenomen bezuinigingen op de staatstelevisie, vulde Twitter zich met creatieve oplossingen om geld te besparen op Nederland 1, 2 en 3. Via #publiekeomroepfusie werden bekende programma’s samengevoegd, waardoor 100 miljoen extra bezuinigen ineens veel minder onaantrekkelijk leek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

Op het Malieveld werd aan staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) een petitie aangeboden waarin bezwaar wordt gemaakt tegen de bezuinigingen. De petitie is ondertekend door 261.000 mensen. Dekker zei daarop een voorstander te zijn van een sterke publieke omroep. Maar, zo voegde hij eraan toe: “Ik geloof ook dat we moeten veranderen om die sterke omroep te houden.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Twitteraars leken goed te luisteren naar de staatssecretaris, want een paar uur later was #publiekeomroepfusie trending topic. Een aantal programma-ideeën op een rij.

Ter land ter zee en over mijn lijkTer land ter zee en over mijn lijk

De rijdende rechter draait doorDe rijdende rechter draait door

Ik vertrek twee voor twaalfIk vertrek twee voor twaald

Boer zoekt de molBoer zoekt mol

Man bijt Pauw & Witteman met het mes op de Rijdende RechterMan bijt Pauw en Witteman met het mes op tafel