Spring naar de content

Het nadeel van datingsite The Inner Circle

Een vrijgezel die gaat nooit slapen. Een vrijgezel is niet uit te putten voor het geluk gevonden is. Een vrijgezel gaat pas naar huis als er iemand mee wil gaan. Al kost hem dat zijn hele vermogen. Die tijden zijn een beetje voorbij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Waarom heel veel geld uitgeven in een bar aan vreemde vrouwen, als je deze vreemde vrouwen ook online kunt ontmoeten? Thuis flirten levert je veel meer op. Op de achtergrond staat Voetbal International aan, in de andere vensters een paar andere gezellige websites, de dranken die je nuttigt kosten een fractie van wat ze buiten de deur zouden kosten. De gevatte teksten waarmee je indruk wil maken kun je lang overpeinzen, ook de meer secundaire figuren krijgen nu een eerlijke kans. Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, en dat is het ook.

Tijdrovend
Datingsites nemen misschien nog wel meer tijd en energie in beslag dan een paar uur met knipogen strooien in het café. Er wordt van je verwacht dat je eindeloze vragenlijsten invult. Zodat de computer je kan matchen. De favoriete vakantiebestemming, het levensmotto, de muziek die je aanzet als het huis een grote schoonmaak krijgt en andere zaken waar een gezond mens niet over nadenkt of zich voor zal interesseren. Waar een gezond mens zich wel voor interesseert wordt doorgaans niet gevraagd. Ben je goed in bed? Heb je geld? Niets van dat alles. Daarnaast is het probleem van datingsites dat iedereen zich maar kan aanmelden. En zoals ook in het echte leven, vallen de meeste mensen af als potentiële grote liefde. Het kost heel veel tijd iets geschikts te vinden. Als de zoekactie al succes heeft.

Afscheid
Een tijdje terug had ik verkering. Het was iemand die ik op de normale manier ontmoet had. Om drie uur ’s nachts in de rookruimte van een Amsterdamse club. Een week voordat hij het uitmaakte, nodigde hij me uit voor The Inner Circle. Een exclusieve datingsite, waar je alleen toegang tot krijgt na een uitnodiging van een ander lid, en na goedkeuring van de organisatie. Waar je weinig vragen hoeft te beantwoorden. Je favoriete hotspots voldoen. Toen dacht ik nog dat mijn verkering me uitnodigde omdat hij van mijn fascinatie voor seksclubs, swingers en andere zaken in de categorie ‘liefde, seks en relaties’ wist. Inmiddels denk ik dat het een soort afscheidscadeau van hem was. De exclusieve toegang tot een intiem genootschap, om snel over hem heen te kunnen komen.

Bo Cinq en Jimmy Woo
Ik meldde me aan. Vanwege dus mijn fascinatie voor alles in de categorie ‘liefde, seks en relaties’. Ik werd geaccepteerd door de organisatie. Ik had verhalen gehoord van mensen die geweigerd waren. Ik voelde me exclusief. Al snel werd mijn profiel bekeken. Ontving ik winks. Berichten. Of ik iets wilde drinken in Bo Cinq. Ik was nog nooit in Bo Cinq geweest, maar had gehoord dat Yolanthe daar ook wel eens kwam. Of ik wel eens champagne in de Jimmy Woo gedronken had. In Dubai was geweest. Ik schrok een beetje. Wat deed ik hier?  ‘Wat doe jij hier?’, vroeg toen opeens een jongen. Of man, hij was geloof 33. ‘Ik weet het niet precies’, zei ik. En we spraken af in een café. We hadden dezelfde interesses. Daar hadden we namelijk al over gechat. Alles wat we bespraken, hadden we elkaar online eigenlijk al verteld. We staarden elkaar een beetje aan. ‘Ben je eigenlijk rijk?’, vroeg ik. Hij schudde zijn hoofd. ‘Ben jij goed in bed?’ vroeg hij. Ik haalde mijn schouders op. Aan het eind van de avond liet hij me helft van de rekening betalen. De volgende dag meldde ik me af voor de website. Dan maar nooit meer slapen.