Spring naar de content

2013 is het Jaar van de Zak

Zoals Playboy ooit 1995 uitriep tot het Jaar van de Lul, kunnen we 2013 moeiteloos bombarderen tot Jaar van de Zak. De voortekenen zijn te duidelijk om te negeren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Woensdag dwarrelde er een persbericht op mijn bureau van Freeballers, een jeansmerk dat zich specialiseert in spijkerbroeken die je zonder onderbroek dient te dragen. Australische surfers freeballen al jaren, maar deze maand wordt het merk in Nederland geïntroduceerd. Commando gaan is in celebkringen heel normaal, zo lees ik. Bij beroemdheden als George Clooney, Johnny Depp en Orlando Bloom bungelt het zaakje vaak genoeg los in de tas.

“In eerste instantie was het jeansmerk primair gericht op surfers, zodat je als surfer makkelijk vanuit je wetsuit in je broek kan stappen zonder gedoe van een onderbroek,” schrijft FashionUnited. “Nu wil het merk zich ook richten op mannen buiten de surfwereld. De broeken van Freeballers hebben een zachte voering van binnen en ingebouwde liners voor een zo comfortabel mogelijk gevoel. Dit benadrukt het merk nogmaals met hun slogan Feel the freedom!”

Juist ja. Nog voordat ik het beeld kwijt ben, valt mijn oog op Twitter. Scenarioschrijver Willem Bosch maakt zich druk over Nudistenlingo (geen grap) en doet meteen een suggestie: Balzak. B. A. L. Z. A. K. BEEB BEEB BEEB PEP BEEB PEP.

Ik had nooit achter de laptop moeten gaan zitten, want nu word ik bekogeld met tussenbeens nieuws. Brabantse jongens laten massaal hun zak waxen, meldt Omroep Brabant. Krachttraining is goed voor je ballen, roept Gezondheidsnet. Fietsen juist niet.

De NOS doet ook een duit in het zakje. Hoe kleiner de ballen, hoe beter de vader. De ballen van Harry Mulisch waren gigantisch, weet de Volkskrant. En ook op Instagram word je doodgegooid met ballenmeisjes.

Dank jongens, mijn emmer loopt over. Ik ga even offline. De ballen!