Spring naar de content

Kijktip: ruilend miljonair worden via Marktplaats

Een gratis konijn ophalen en vervolgens net zo lang blijven ruilen tot in je een Rolls-Royce rondrijdt. Die onwaarschijnlijke prestatie is inmiddels geleverd door Albert Klein Haneveld. Zijn uiteindelijke missie: miljonair worden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

De filmproducent uit Monnickendam plaatst op zijn Facebookpagina, website en twitteraccount de video’s van zijn ruilacties, een project waarmee hij zo’n jaar geleden begonnen is. Zijn avontuur bracht Albert al in aanraking met allerlei soorten mensen. Van een door de crisis getroffen aannemer tot Dirk Scheringa en The Kik. Het levert vermakelijke en boeiende filmpjes op.

In het begin loopt Albert op kinderboerderijen te leuren met een gratis afgehaald konijn, dat hij uiteindelijk ruilt voor een halogeenoventje. Daarna gaat het hard. De oven wordt van de hand gedaan voor een dakpannenlift, die wordt geruild voor gratis timmerklussen. The Kik kan wel een timmerman gebruiken en geeft in ruil twee gratis optredens. Kunstenaar Diederick Kraaijeveld vindt die optredens de moeite waard om tegen een van zijn werken te ruilen. Uiteindelijk komt de Roll-Royce in beeld, die misschien wel 30.000 euro waard is.

In de video’s is te zien hoe Albert soms ook nee moet verkopen en hard moet zijn. Een teleurgestelde jongen omdat er geen concert van The Kik komt. Dirk Scheringa die wel een kunstwerk wil maar ‘slechts’ met filmrechten van zijn boek aan komt zetten krijgt ook nul op rekest. Albert laat zien dat de kunst van goed ruilen hem zit in iets te vinden waar vraag naar is. Dat het miljoen er gaat komen, weet hij zeker. Hij weigerde daarom een motorboot voor het kunstwerk van Kraaijeveld, omdat de markt daarvoor stil ligt. Met een Rolls-Royce was hij even later spekkoper. Geduld blijkt erg belangrijk.

Maar is zo’n ruilproject echt voor iedereen weggelegd? Het bezit van een benzineslurpende Rolls-Royce is voor een zwerver moeilijk te betalen. Klein Haneveld heeft uiteraard een groot netwerk en een inmiddels forse populariteit op sociale media. Iets wat voor Jan Modaal zonder camera vast wat moeilijker te bereiken is. We raden Jan Modaal niettemin van harte aan om het ook eens te proberen.

Onderwerpen