Spring naar de content

Wéér een incident. Hoe Kenneth Perez zichzelf onmogelijk maakt

Het lijkt zo’n aardige, frisse jongen. Intelligent ook: Kenneth Perez spreekt behalve Deens en Nederlandse ook Spaans, Duits en Engels. Maar er huist een monster in de voetbalanalist. Eens in de zoveel tijd duikt Bad Kenneth op, zonder dat de Deen er controle over heeft.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Vorige maand had hij weer zo’n gevalletje van blinde, ongecontroleerde woede. Tijdens een wedstrijdje tussen amateurs uit Blaricum en Soest deelde Perez een elleboogstoot uit aan een tegenstander. Toen hij met rood het veld werd uitgestuurd, gaf hij de scheidsrechter twee ‘vermanende tikjes’ op wang. Gevolg: tien wedstrijden schorsing. Een pijnlijke zaak, omdat hij bij zijn werkgever FOX Sports wordt betaald om zijn mening te geven over wangedrag van spelers op het veld.

En Kenneth Perez had al niet de naam dat hij overloopt van respect voor de arbitrage. In 2006 werd hij voor vijf wedstrijden geschorst omdat hij een grensrechter uitmaakte voor ‘kankerneger’.

(Lees verder onder de video.)

Misschien wel het meest gênante aan deze zaak: Kenneth betuigde spijt, maar hij was vooral kwaad op de columnist die hem outte als gestoorde mafkees: “Ik ga nooit meer met Hugo Borst in een programma zitten.” Borst reageerde furieus: “Dat is helemaal niet te geloven. Wie heeft er hier nou kankerneger geroepen?

Kenneth Perez & Diana Kuip tijdens het interview. (Beeld: Twitter.)
Kenneth Perez & Diana Kuip tijdens het interview. (Beeld: Twitter.)

‘Nederlandse vrouwen zijn lelijk’
Vanochtend werd bekend dat Bad Kenneth onlangs ook zijn opwachting heeft gemaakt in een interview met Diana Kuip van NUSport. “Als ik de Deense jongens die voor het eerst in Nederland komen spreek, is het eerste dat ze over de vrouwen zeggen: ‘goh ze zijn hier lelijk!’,” zei Perez. En: “Wat ze hier in Nederland als een soort übervrouw zien, daar zie je er in Denemarken als je een avondje uitgaat honderd van.” (Waarbij aangetekend dat Kuip na overleg met Perez ‘lelijk’ verving in ‘niet bepaald knap’. Want, zo schrijft Kuip vandaag: “Dat bedoelde Kenneth niet zo.“)

Kenneth Perez zal wel weer in het openbaar zijn excuses maken voor zijn Nederlandse- vrouwen-zijn-lelijk-quote – en vervolgens al zijn woede botvieren op boodschapper Diana Kuip. Beter pakt hij de telefoon en maakt hij een afspraak met de huisarts. Hier hebben ze namelijk pilletjes tegen.

Onderwerpen