Spring naar de content

Waarom X-Factor jurylid Britney Spears zichzelf niet door zou laten gaan

Als jurylid van een talentenjacht hoef je niet veel te kunnen. Grappig commentaar leveren, een mooie ronde ‘O’ van verbazing kunnen vormen met je mond, slechte deelnemers tot de grond toe afbranden, dat is jureren op tv in een notendop. En natuurlijk moet er gezag zijn: een zanger die jureert bij The Voice, Idols of X-Factor moet wel een flinke staat van dienst hebben én zelf over een goede stem beschikken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Britney Spears, alom bekend vanwege het afscheren van haar haar, het stoute-schoolmeisjes-uniform, rijden onder invloed en hits als Crazy, I’m a Slave 4U, Hit me baby one more time en dergelijke pareltjes, is zo’n jurylid – sinds 2012 bevolkt ze de jury van de Amerikaanse X-Factor. Dat Brit niet is gezegend met een prachtstem, zoals generatiegenoot (en The Voice jurylid) Christina Aguilera, is allang geen nieuws meer.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Maar een filmpje van La Spears van een concert in Las Vegas in 2001 gaat de laatste dagen opnieuw rond over het internet. Aanleiding is het gerucht dat Britney tijdens haar nieuwe shows waarschijnlijk gaat playbacken. In het filmpje (hieronder te bekijken) stoot de zangeres klanken uit die weinig met zang te maken hebben. Zou Brit zichzelf door hebben laten gaan naar de volgende ronde bij X-Factor? Wij hopen voor de fans toch vooral dat de geruchten de waarheid blijken te zijn.

Misschien kan La Spears het zingen van haar hits voortaan beter over laten aan anderen. Bijvoorbeeld aan de Nederlandse Voice-deelneemster Julia van der Toorn, die tijdens haar Blind Audition een prachtige versie van Oops…I dit it Again zong.