Spring naar de content

Uw nieuwe mantra: Fuck it!

De Brit schreef zijn boek in 2008, maar pas dit jaar is het vertaald in het Nederlands zodat ook wij nuchtere Hollanders eindelijk kunnen leren hoe we onze gestreste, gespannen en propvolle levens eens de rug kunnen toekeren. Fuck it is de Westerse verwoording voor spirituele oosterse ideeën over loslaten en je overgeven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Lisette Wouters

Hoe is uw fuckitnessgehalte?
Je zegt overigens geen Fuck it omdat het je allemaal niks kan schelen. “Dit boek is bedoeld voor wie juist té betrokken is. Mensen die te hard werken, te veel piekeren en te veel stressen,” vertelt Parkin in een interview in Happinez. Dat gaat verder dan het accepteren van een verbrande lasagne. “We horen in ons leven voortdurend naar wie we moeten luisteren: ouders, leraren, de regering, de media. Daarom kiezen mensen vaak banen en relaties waar ze niet gelukkig van worden. Het kan heel interessant worden als je naar jezelf luistert.” De scheldmantra stopt dan ook niet bij het boek. Er zijn Fuck it-therapieën en Fuck it-retreats in Italië, en op de website kun je aan de hand van een test je fuckitness-gehalte vaststellen.

Wie een hoog fuckitness-gehalte heeft, gaat lekker zijn eigen gang en doet waar hij zin in heeft. Altijd al blokfluitleraar willen worden maar bang wat de buurman ervan vindt? Al jaren de droom om een potje te larpen maar willen vrienden liever karten? Altijd al aan willen sluiten bij de Hells Angels, een snor willen laten staan of een boek willen schrijven over de eetgewoonten van de bever? Fuck it. Ga ervoor.

Onderwerpen