Spring naar de content

Niet alleen Zwarte Piet onder vuur: ‘Redskins moeten naam veranderen’

Tradities zijn leuk, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Zo doen we al een tijdje niet meer aan heksen verbranden. In plaats van 10 kleine nikkertjes lezen onze kinderen nu 10 kleine kikkertjes, negerzoenen heten tegenwoordig Buys Zoenen en kindslaaf Zwarte Piet heeft zijn langste tijd gehad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Het afschaffen-van-achterlijke-tradities-virus heeft nu ook de Verenigde Staten bereikt. De naam van het American Football-team Washington Redskins moet veranderd worden, zo vindt een steeds grotere groep Amerikanen. Reden: redskins is een beledigende benaming voor native Americans.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De dierenrechtenclub PETA heeft ondertussen een creatief idee bedacht om de naam van de Washington Redskins (sinds 1937) te kunnen behouden. Omdat er ook redskin-aardappels bestaan, kan het team volgens PETA volstaan met een logoverandering (indiaan wordt aardappel).

Onderwerpen