Spring naar de content

Mister Grey heeft eindelijk een gezicht… Maar vooral een lijf!

Het was dé bestseller van 2012, en als het aan filmmaatschappij Universal Pictures ligt wordt het dé kaskraker van 2014. De verwachtingen over de verfilming van de soft-sm-trilogie Fifty Shades of Grey zijn al tijden hooggespannen, maar lang zat de film zonder mannelijke hoofdrolspeler. Tot nu toe.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

Er werd lang en veel gespeculeerd over wie nou toch multimiljonair Grey zou kunnen spelen. Want waar vind je nou een man die én woest aantrekkelijk is én de uitstraling heeft van een extreem succesvolle selfmade man (Grey verdient met zijn imperium honderdduizend dollar per úúr…) en óók nog eens geloofwaardig is als een man die een ‘rode kamer van pijn’ in zijn villa heeft laten bouwen, waar hij onschuldige jonge vrouwen de fijne kneepjes van het sm-spel leert? Juist ja. Daar zijn er – zelfs in Hollywood – niet veel van.

Uit de productie gezet
Eerder werden al Ian – Vampire Diaries – Somerhalder en Matt Bomer genoemd. Toen twee weken geleden bekend werd dat Charlie Hunnam op het laatste moment uit de productie was gestapt wegens ‘familieomstandigheden’ – drie weken voor de opnames moesten beginnen –  zat de film opnieuw zonder mannelijke hoofdrolspeler. Haast was dus geboden.

En nu is de kogel door de kerk. De Ier Jamie Dornan zal in de huid van Christian Grey kruipen. Er is maar één maar: Dornan is eigenlijk helemaal geen acteur. Jawel: hij heeft her en der echt wel eens een rolletje in een film gespeeld, maar van oorsprong is de toekomstige mister Grey onderbroekenmodel voor Calvin Klein. Dat deed hij helemaal niet onverdienstelijk, maar het is nog maar de vraag of de verfilming van het immens populaire boek gebaat is bij nóg een model. Immers: de vrouwelijke hoofdrol – de bloedmooie en tamelijk naïeve Anastacia – wordt ook al gespeeld door een voormalig model dat zichzelf nu actrice noemt: Dakota Johnson.

Hieronder zijn de belangrijkste kwaliteiten van de nieuwe Christian Grey te zien in een reclame voor Dior. Verdrietig voor zich uit staren kan de versgebakken acteur in ieder geval al prima.