Spring naar de content

Vera Koot, cultuuromnivoor

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 23-jarige Vera Koot uit Den Haag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Vera Koot (Gouda, 1989) zit in het vierde jaar van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, afstudeerrichting illustratie. Daarnaast werkt Vera aan diverse opdrachten en is ze lid van A Happy Family, een creatief netwerk van kunstenaars, fotografen, dichters en vormgevers die samenwerken om een andere draai aan hun werk te geven.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over haar werk
“Mijn ouders houden van reizen. Toen ik jong was, namen ze mij mee naar de meest bijzondere plekken ter wereld. Ik heb de Maya-tempels beklommen in Mexico, maakte kennis met de oorspronkelijk Indiaanse religie in Guatemala, heb markten afgestruind tussen de inheemse bergvolkeren in het noorden van Vietnam en Hindoe-ceremonies bijgewoond op Bali. Al deze indrukken staan tot op de dag van vandaag op mijn netvlies gebrand.”

“Het leven aan de andere kant van de wereld is zo anders dan in ons kleine kikkerlandje. Toch is de cultuurshock altijd groter als je weer thuis bent van zo’n verre reis. Je ziet de Nederlander met oogkleppen op in de trein zitten, hij of zij is op dat moment helemaal niet bezig met het hier en nu maar zit al thuis met zijn hoofd, na te denken wat hij die avond zal gaan eten. Ik wil de mensen die mijn werk zien introduceren met de mooie beeldtaal en elementen uit andere culturen om ze te laten nadenken over wat er nog meer is in het leven dan hun eigen, dagelijkse routine.”

Meer werk van Vera Koot vindt u hier.

motorkrijgers-verakoot
Motorkrijgers
houtcollage-verakoot
Houtcollage
theekip-verakoot
Theekip
portretchuckdeely-verakoot
Portret Chuck Deely
portretarmand-verakoot
Portret Armand
hond-verakoot
Hond
hetwonder-verakoot
Het wonder
hetparadepaardje-verakoot
Het paradepaardje
herodereus-verakoot
Herodereus
deduiker-verakoot
De duiker

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook