Spring naar de content

We gaan eraan! Enge voetbalgekken bedreigen de aarde

Terwijl iedereen zich druk maakt over het abominabele niveau van de Mickey Mouse-competitie, zijn er veel ernstigere zaken aan de hand. Het voorbestaan van de wereld, om maar eens wat te noemen. De laatste tijd duiken er in de voetbalwereld allerlei mysterieuze tekenen op. Toppunt: Een groep in zwart gehulde engerds die de fans van Bayern München en Chelsea de stuipen op het lijf joeg.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

333342_heroa

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

(Via)

Het clubje nam met donkere kappen en norse witgeschminkte gezichten zwijgend plaats in de Allianz Arena om de wedstrijd Bayern München-Hertha BSC te aanschouwen. Wat de bedoeling was van hun pakkies is niet duidelijk, wel begonnen ze tegelijkertijd allerlei vreemde gebaren te maken. De fans van Bayern wisten niet zo goed wat ze met de mannen aanmoesten: keihard lachen of bang zijn voor misschien wel een aanslag. De mannen bezochten, niet geheel ontoevallig, ook een wedstrijd van Chelsea, dat net als Bayern Munchen het afgelopen seizoen een Europese hoofdprijs won.

332261_heroa

(Via)

De mannen droegen op hun outfits allemaal een symbool dat de laatste tijd vaker is gesignaleerd. In New York verscheen het al eens op een gebouw op Times Square, inclusief met hashtag #winnertakesearth. Brazilianen namen het waar in de vorm van lichtshows in Rio de Janeiro, en in Engeland werd de historische voetbalplek Hackney Marshes overspoeld met ballen die voorzien waren van het teken.

331265_heroa

(Via)

De ernst van de zaak wordt pas echt duidelijk als Franz Beckenbauer, met overtuigende paniek in zijn stem, verslag doet van een bizarre avond. De voetballegende is ’s nachts bezocht door aliens die hem hebben verteld dat aliens ook van voetbal houden en graag eens een potje tegen de Aarde willen spelen. De inzet? Als we verliezen, gaan we eraan.