Spring naar de content

Weet Beau van Erven Dorens soms iets over John de Mol?

Er was een tijd dat Beau van Erven Dorens een fris gezicht was op tv. Zijn kakkineuze gedrag ontregelde, hij wist te verrassen tussen al die voorspelbare pratende hoofden en – niet onbelangrijk – hij had nog humor ook.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Begin deze eeuw was RTL Boulevard een guilty pleasure binnen de grachtengordel. De aanwezigheid van de schmierende Beau legitimeerde het kijken naar de bewegende versie van Story en Privé. Begin deze eeuw dacht je bij het horen van de naam Scarlett niet aan deze actrice maar aan een blote Beau van Erven Dorens (nsfw). Begin deze eeuw schreef de Haarlemmer zelfs alleraardigste columns in Nieuwe Revu.

Ergens begin deze eeuw verkocht Beau ook zijn ziel aan John de Mol. In maart 2005 hield hij op bij RTL Boulevard om zijn ‘kinderen ook eens in bed te kunnen stoppen’ – om vijf maanden later doodleuk te beginnen bij John de Mols Talpa, ook tijdens kinderbedtijd. Hij zou het NOS Journaal wel even gaan upshaken, bralde hij. Het programma (NSE geheten) faalde jammerlijk. “Het is nu erop of eronder,” zei hij in oktober 2006. (Hij is dan al boos vertrokken bij Revu omdat het blad het waagde een kritisch stuk te plaatsen over Talpa.)

We zijn nu zeven jaar verder en Beau kreeg kans op kans op kans. Comedyserie Man & Paard sneuvelt na zes afleveringen, Deal Or No Deal breekt nooit door, niemand kijkt naar CQC en het wil ook maar niet lukken met Show Me The Money en Het Beste Idee van Nederland.

Beau wordt synoniem aan tv-flop. Maar één man blijft het maar met hem proberen. Hole in the Wall, De Wereld van Beau… John de Mol betaalt steeds de rekeningen, waarop Beau almaar harder roept dat-ie zo gelukkig wordt van John.

Fast forward naar oktober 2013. Vorige week begon er gewoon weer een programma van Beau van Erven Dorens bij een zender van John de Mol. Het zal niemand verbazen: de kijkers weten Show Vandaag (zo heet het vehikel) niet te vinden.

Beau van Erven Dorens krijgt zoals gezegd kans op kans op kans van ome John. Je begint je toch af te vragen: zou hij soms iets weten over de tv-miljardair?