Spring naar de content

Bruno Mars komt als een gorilla de liefde met u bedrijven

Bruno Mars is een prima zanger die hit na hit voortbrengt. De critici zijn laaiend enthousiast, en ook de mensen op straat zijn zeer over hem te spreken. Met zijn laatste single lijkt hij echter zijn hand te overspelen. In het aanstekelijke Gorilla stelt hij zijn liefje van zijn voornemen op de hoogte om als een gorilla de liefde met haar te bedrijven. Niet voor niets luidt het refrein: Oooh oooh yeahYou and me babyMaking love like gorillas. Een nobel streven, zeker, maar monumentaal slecht doordacht. De gorilla is misschien wel de meest beroerde minnaar van het hele dierenrijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Stephan ter Borg

In totaal leven er in het wild nog iets meer dan honderdduizend gorilla’s. Van de berggorilla resteren minder dan duizend exemplaren. Dat is deels te wijten aan ontbossing, stropers, en de al decennia lang voortwoedende burgeroorlog in hun natuurlijke habitat: Centraal Afrika. Maar wat ze u bij het WNF niet vertellen, is dat de gorilla grotendeels zelf voor zijn aanstaande uitsterving verantwoordelijk is. Gorilla’s leven in groepen met een strikte hiërarchie. Het dominante mannetje, eenvoudig te herkennen aan zijn zilveren rug, heeft het vrijwel exclusieve recht op voortplanting. Dat is weinig efficiënt. De gorilla zou gebaat zijn bij een systeem waar ook de mindere broeders – zeg: de primaten die gedichten schrijven, of die een mooi karakter hebben – een vrouwtje mogen bestijgen. Ongetwijfeld zouden hun aantallen dan binnen de kortste keren weer in de miljoenen lopen. Bruno Mars behoort kennelijk tot het slag artiest dat de groupies voor zijn kleedkamerdeur niet met de rest van de band deelt.

Vier centimeter
De machocultuur bij de gorilla’s is eenvoudig te verklaren. Het dreigende grommen, het constante geroffel op de borst; het is allemaal compensatie. De penis van een volwassen gorilla meet in volle erectie vier centimeter. Dat is niets om over naar huis te schrijven. Bovendien maken de heren gorilla’s zich er tijdens het liefdesspel regelmatig met een jantje-van-leiden vanaf. Geen enkele moeite doen ze om hun vrouwen en vriendinnen een daverend orgasme te bezorgen. Op YouTube staan verschillende beeldfragmenten van parende gorilla’s. Van voorspel lijken ze nog nooit gehoord te hebben, en ook het fenomeen schaamte is ze volledig onbekend. Tijdens het meest stuitende filmpje hebben twee gorilla’s gemeenschap terwijl hun kind naast ze op de grond verveeld op een plant zit te kauwen. Of het arme ventje daar een trauma aan overhoudt, valt nog maar te bezien: het hele spektakel was binnen de minuut voorbij.

Was dat wat Bruno Mars voor ogen had toen hij zijn vriendinnetje informeerde als een gorilla de liefde met haar te willen bedrijven? Ach, het valt hem allemaal niet kwalijk te nemen. Veel artiesten hebben slechts een zeer basale kennis van het dierenrijk, waarvoor ze zich traditioneel maar mondjesmaat interesseren. Toch raad ik alle vrouwen voorlopig af om geslachtsverkeer te hebben met Bruno Mars. In ieder geval tot hij tekst en uitleg geeft over de keuze van zijn beeldspraak. Ze zouden in plaats daarvan bijvoorbeeld naar bed kunnen gaan met Ed Sheeran. Dat lijkt me een gevoelige jongen.

Onderwerpen