Spring naar de content

Fittie: Erwin Olaf spuugt wederom zijn gal over Geenstijl

MET UPDATE – Gisteren ging de discussie bij Pauw & Witteman over bedreigingen via Twitter. Martine Vis van de Nationale Politie zat aan tafel en Griekenland-verslaggever Ingeborg Beugel mocht aanschuiven omdat zij slachtoffer is geweest van bedreigingen en gemene opmerkingen (ze zou ‘slappe tieten’ hebben en veel rimpels, wat ze overigens niet weersprak).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Ex-twitteraar Bert Brussen was er ook, als expert-getuige, aangezien hij zelf verslaafd is geweest aan Twitter en dingen heeft getwitterd waar hij achteraf gezien spijt van heeft. Of hij helemaal genezen is van Twitter, weet niemand. Er gaan hardnekkige geruchten dat hij zich nu anoniem boos maakt via het Twitter-account van The Post Online, maar dat terzijde.

De uitzending werd pas interessant toen homo-activist en fotograaf Erwin Olaf, die recht tegenover Brussen zat, zijn woede niet meer kon inhouden (vanaf 12 minuten in het fragment hieronder) toen Brussen aan het woord was. Op een gegeven moment moest het er gewoon uit. “Waarom beledig jij homoseksuelen? Jij hebt mij ook heel erg beledigd. Jij hebt mij ontzettend weggezet als een vieze relnicht.”

Brussen legde uit dat dat gebeurde nadat Olaf augustus vorig jaar een GeenStijl-verslaggever in het gezicht spuugde, omdat de verslaggever een vrouw had meegenomen naar een kiss-in in Amsterdam. Een woedende Olaf zei daarop dat Brussen een “vreselijk mens” is. “Niet je handen in onschuld wassen.”

En zo ging de fittie tussen de twee heren nog wel even door. Hartstikke spannende tv natuurlijk. Enfin, als er iets duidelijk is geworden, is het wel dat Twitter inderdaad veel emoties losmaakt, zoals Beugel gisteren ook constateerde aan tafel bij Pauw & Witteman. En dat een tv-fittie vermakelijker is dan een Twitter-fittie.

INSTANT UPDATE: En dan nu de feiten. Brussen is helemaal geen homohater. Op zijn weblog schrijft hij: “Sterker, ik heb me nog nooit negatief over homo’s uitgelaten (grappen daargelaten). Het is voor mij ook nooit een issue geweest.”