Spring naar de content

Nederlander Xander Bogaerts helpt Red Sox aan World Series-titel

Na een klinkende overwinning tegen de St. Louis Cardinals mogen de honkballers Boston Red Sox zich de winnaars van de World Series noemen, het grootste honkbalevenement van de Verenigde Staten. Het is voor het team de achtste keer dat het de titel won, maar de eerste keer sinds 1918 dat dit ook in de thuisstad gebeurde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Voor Boston was 2013 een bewogen jaar. De bomaanslagen tijdens de marathon maakten diepe indruk en zorgden voor veel angst onder de inwoners. Het veilige verloop en het winnen van de World Series komen daarom als een extra opsteker voor de stad aan de Amerikaanse oostkust.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De overwinning heeft ook een Nederlands tintje. De geboren Arubaan Xander Bogaerts stond op het derde honk. Bogaerts is nog weinig bekend in Nederland, maar in Amerika zijn de World Series enorm populair en de honkballers sterren. Een ticket voor een wedstrijd kost al gauw meer dan duizend euro. Hieronder een kort verslag van de wedstrijd en de reacties in het Bostonse.

Onderwerpen