Spring naar de content

Bizarre voorstellen lonen: D66 is groter dan ooit!

U wilt helemaal niet dat er aan Zwarte Piet getornd wordt. Ook de naam van de provincie Noord-Brabant hoeft van u niet veranderd te worden. Toch deed D66 tegen-de-stroom-in-voorstellen over deze onderwerpen. Tegen het zere been van de zwevende kiezer? Welnee, de partij is groter dan ooit!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Kennelijk kunnen de kiezers de eigenwijze ideeën van Pechtold & Co. wel waarderen. Als er vandaag verkiezingen zouden zijn, is D66 goed voor 25 zetels. Da’s een zetel meer dan het fractierecord (Hans van Mierlo scoorde twee decennia terug 24 stoeltjes).

Bijna de grootste
De democraten laten de PvdA (20 zetels), de SP (17) en het CDA (15) inmiddels al achter zich en staan slechts één Kamerzetel achter op de grootste partij (VVD, 26 zetels).

D66 moet de tweede plek wel delen met een andere partij die al jaren de aandacht trekt met idiote minderheidsvoorstellen. De kopvoddentaks, de te linkse NRC, het minarettenverbod? De PVV vaart er wel bij en scoort ook 25 virtuele zetels.

Het laatste wapenfeit van de partij van Geert Wilders: Kamervragen over D66! De partij vraagt zich af ‘of het kabinet de visie deelt van de linkse anti-Zwarte Piet-coalitie van PvdA, D66 en zelfs de ChristenUnie, dat Nederlandse tradities ondergeschikt zijn aan multicul-geneuzel’. Juist ja.

We sluiten niet uit dat D66 ook van deze onzinvragen profiteert. Sterker: nog één bizar minderheidsvoorstel en D66 is de grootste partij van Nederland. Benieuwd waar ze mee gaan komen. Gaan ze het nut van carnaval aan de kaak stellen? Vuurwerk verbieden?

Mocht u nog een absurde proefballon achter de hand hebben: u kunt uw voorstellen hierrrrr kwijt.