Spring naar de content

Simpel gecompliceerd: Danni van Amstel

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 27-jarige Danni van Amstel uit Oss.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Danni van Amstel (Oss, 1986) heeft haar bachelor op zak en is nu bezig om haar master Autonome Beeldende Kunst te halen aan de Academie St. Joost in Breda. Ze is gespecialiseerd in het maken van ruimtelijke installaties. Van 30 november 2013 tot en met 2 februari 2014 is haar werk, tezamen met dat van eerdere exposanten Remy Habets, Janneke Kornet en Esther Hoogendijk, te zien op de expositie CC: Casco Concreet in Utrecht.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over haar werk
“In mijn installaties worden er nieuwe opties gegeven voor de ruimte door te spelen met de wetten en de krachten van de werkelijkheid. Speels zoekend en improviserend vertaal ik onderdelen uit de werkelijkheid naar mijn universum. Hierbij wil ik de toeschouwers het gevoel geven dat ze aspecten uit de werkelijkheid voor het eerst waarnemen, door een verschuiving aan te brengen in die werkelijkheid. Ik mijn beelden probeer ik tot een essentie te komen, wat resulteert in minimalistische en poëtische beelden.”

“Mijn werk is onder meer geïnspireerd door het boek Point Counter Point van Aldous Huxley. Hij schrijft daarin onder andere: ‘In art there are simplicities more difficult than the most serried complications.’”

Meer werk van Danni van Amstel vindt u hier.

1 2 3 4 (1) 5 6 7 8 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook