Spring naar de content

Stoepen Den Haag vanaf volgend jaar ijsvrij dankzij PvdA

Inwoners en bezoekers van die mooie stad achter de duinen kunnen zich alvast verheugen op de aanstaande winter.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Niemand hoeft nog bang te zijn dat ze uitglijden door gladde stoepen en daarbij hun heup breken of dat ze zich geen weg meer kunnen banen door bergen sneeuw door hevige sneeuwval, want de PvdA wil iedere Hagenaar ‘die daartoe fysiek in staat is’ verplichten om de stoep voor de deur helemaal sneeuwvrij te houden.

Normaal gesproken is het een kwestie van goed fatsoen dat iemand het stukje stoep voor de deur ijs- en sneeuwvrij houdt, maar de PvdA in Den Haag gelooft daar niet zo in. Die partij wil liever dat de lokale overheid ingrijpt om ervoor te zorgen dat de inwoners worden verplicht de stoepen vrij van sneeuw te houden.

Overigens is het kleine stukje stoep voor de deur niet genoeg voor PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash. Het hele straatje moet meteen maar worden gedaan: “Het schoonvegen van het eigen straatje voor iedere Hagenaar die daar fysiek toe in staat is de normaalste zaak van de wereld.”

Het voorstel van de PvdA moet uiteindelijk in de Algemene Plaatselijke Verordening komen te staan. Of dat betekent dat er ook controles plaatsvinden of iemand wel of niet fysiek in staat is om het eigen stoepje schoon te vegen en of er torenhoge boetes volgen bij het niet naleven van deze nieuwe regel, heeft de PvdA niet wereldkundig gemaakt.

Nou ja, de Hofstad heeft deze winter in ieder geval geen last meer van gladde stoepjes en levensgevaarlijke uitglijdpraktijken zoals in onderstaande video. Dat kan de rest van Nederland niet zeggen. Mooi hoor.

Onderwerpen