Spring naar de content

Russische neonazi’s molesteren homo’s

Ze noemen zichzelf ‘Okkupaj Pedofilyaj’, zijn met meer dan 500 man en zijn zelfbenoemde neonazi’s. De Russische jongeren die zich bij deze groep aansluiten zeggen ten strijde te trekken tegen pedofielen, maar molesteren in de praktijk homo’s. De Zuid-Afrikaanse student David Smith is hun meest recente slachtoffer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

De video die werd gemaakt van de mishandeling van Smith werd op dinsdagavond op Buzzfeed geplaatst en werd in korte tijd meer dan 51.000 keer bekeken. Op de video is te zien hoe de student tegen zijn wil wordt vastgehouden in een badkuip. Een van de neo-nazi’s scheert een omgekeerde mohawk in zijn haar en smeert groene verf op het kale deel. Smith wordt vervolgens vernederd met een stuk watermeloen en moet tenslotte een bierflesje pijpen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het incident met de Zuid-Afrikaanse uitwisselingsstudent staat niet op zichzelf. Leden van de Russische groep plaatsten al eerder soortgelijke video’s online. De groep lokt homoseksuele jongeren via vk.com, de Russische variant van Facebook. Onder valse voorwendselen worden de jonge homo’s naar een plek gelokt om vervolgens in elkaar geslagen en vernederd te worden.

Volgens het Russische Sova, een instituut dat zich bezighoudt met onderzoek naar geweld en mensenrechten werden er afgelopen oktober alleen al zo’n 20 personen belaagd door neonazi’s. Twee van deze personen zouden zelfs om het leven gekomen zijn.

Bekijk hieronder de video van de mishandeling van David Smith.

Onderwerpen