Spring naar de content

Nieuwe campagnevideo zet Toronto op de kaart

Canada staat over het algemeen bekend als het nuchtere, ietwat ingedutte broertje van de Verenigde Staten. Het feit dat het ongeveer de halve wereldkaart beslaat is de enige reden dat de meeste Nederlandse schoolkinderen überhaupt van het bestaan van het land afweten. Maar dat gaat snel veranderen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Dankzij Rob Ford. De burgemeester van Toronto (met een kleine drie miljoen inwoners de grootste stad van het land) ziet het namelijk als zijn persoonlijke roeping om Canada weer hip te maken. Lurkend aan een crackpijp maakte hij onlangs wereldkundig dat ook Canadezen van een feestje houden.

Zijn missie om Canada op te stuwen in de vaart der volkeren is aardig succesvol. Inmiddels is fase twee ingegaan. Ford laat zich in een nieuw campagnefilmpje weer van zijn beste kant zien. Compleet beschonken wenst hij mensen dood (wie precies is niet geheel duidelijk) en bestempelt zichzelf als een ‘sick motherfucker’. Zijn campagne lijkt te slagen. Nog even en overal ter wereld kunnen kinderen niet alleen Canada, maar ook Toronto op de kaart aanwijzen.

Well done Rob, we kijken uit naar je volgende filmpje!