Spring naar de content

Loes van Delft: ‘Inspiratie komt op een magisch moment’

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 22-jarige Loes van Delft uit Drunen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Loes van Delft (Drunen, 1991) studeerde in 2012 af aan het ROC Sint Lucas in Boxtel. In 2011 had ze haar eerste solotentoonstelling in discotheek-restaurant Supperclub in Amsterdam en in 2012 was zij een van de vijf dames die werden gevolgd voor het NCRV-programma Connected. Momenteel is haar werk in GO Gallery in Amsterdam en in Galerie Art Style Living in Knokke te bezichtigen.

Over haar werk:
“Ik schilder en teken al vanaf mijn kinderjaren. Als ik schilder of teken ben ik helemaal in mijn element, want dat is het liefste wat ik doe. Ik vind het altijd een beetje onzin dat men zegt je inspiratie uit ‘het dagelijks leven’ haalt. Creativiteit zit in je hoofd, van binnen. Dat haal je niet ergens vandaan, denk ik. Een creatie kun je ook niet forceren. Je kunt niet aan je bureautje gaan zitten met de intentie drie schetsen te maken voor je schilderijen – of wat dan ook. Ideeën komen op een magisch moment, dat kun je niet afdwingen.”

Meer werk van Loes van Delft vindt u hier.

aUntitled-3 aUntitled-1 aUntitled-4 aUntitled-5 aUntitled-6 aUntitled-7 aUntitled-9 Loes van Delft 2 Untitled-11
Loes van Delft Nick Muller HP De Tijd Drunen

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen