Spring naar de content

Vergeet comazuipen: Bodybagzuipen is het helemaal!

We kennen het (bijna) allemaal: wat begon als een avondje gezellig wat drinken eindigt met bonkende hoofdpijn en een geheugen vol zwarte gaten. Als je mazzel hebt in je eigen bed, als je nog meer mazzel hebt niet in je eigen bed. De 56-jarige Marek Michalski uit Polen overkwam echter iets minder leuks: hij werd wakker in een mortuarium.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Nivard

Leuke avond
Er valt wat voor te zeggen dat wakker worden in een mortuarium eigenlijk de ultieme mazzel is, omdat het gelijk staat aan uit de dood herrijzen. Toch was de beste man vooral flink geschrokken. “Ik kan me nog herinneren dat ik op een bankje zat, en voor ik er erg in had werd ik wakker in een mortuarium,” aldus Marek. Op dit bankje werd hij aangetroffen door voorbijgangers die de hulpdiensten inschakelden. Een arts voelde geen pols meer en dacht, ten onrechte dus, dat de man was overleden. Hierop werd hij in een bodybag naar het mortuarium vervoerd. Daar werd hij uren later wakker en wist hij zichzelf met moeite te bevrijden uit de zak en de benen te nemen.

Rechtszaak?
Marek is overigens woest en laat het er niet bij zitten. “Iemand zal hier voor boeten, ik heb nachtmerries over dokters die mij aan stukken snijden.” De man is van plan het ziekenhuis voor de rechter te slepen. Het is natuurlijk ook van de zotte dat je tegenwoordig niet eens meer een avondje kan drinken zonder in een mortuarium te belanden. In Polen moet men bovendien gewend zijn aan mensen die een glaasje te veel op hebben, zou je zeggen. Maar goed, stereotyperen mogen niet meer, dus we zullen de Oost-Europa-grappen achterwege laten.